Pobudnik projekta: podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires

Goodyear Dunlop Sava Tires je eden vodilnih proizvajalcev pnevmatik v jugovzhodni Evropi z 90-imi leti izkušenj v gumarski industriji. Podjetje je od leta 2004 v stoodstotni lasti družbe Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. in s tem del enega največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu Goodyeara, ki skupaj zaposluje približno 69.000 sodelavcev, svoje proizvode pa izdeluje v 52 tovarnah v kar 22 državah po svetu.

Tovarna Goodyear Dunlop Sava Tires v Kranju je usmerjena v proizvodnjo visoko zmogljivih pnevmatik, proizvodno linijo pa sestavljajo potniške in poltovorne pnevmatike. Goodyear Dunlop Sava Tires spada med najbolj kompleksne Goodyearove tovarne v Evropi. Poleg fleksibilne proizvodnje se ponaša tudi z odličnimi rezultati na področju varstva pri delu, okoljevarstva in stalnih izboljšav. Danes je v podjetju Goodyear Dunlop Sava Tires zaposlenih približno 1400 sodelavcev; družba se redno uvršča na sezname največjih, najbolj uspešnih in najuglednješih slovenskih podjetij.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvaja in trži pnevmatike za osebna, poltovorna in tovorna vozila, pnevmatike za industrijske in gradbene stroje ter motopnevmatike. Prodajni splet sestavljajo pnevmatike petih blagovnih znamk: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda in Debica. Naše pnevmatike prinašajo varnost in udobje voznikom na cestah po vsem svetu, saj do 95 odstotkov pnevmatik prodamo v evropske in druge države prek prodajne mreže koncerna Goodyear.

Od leta 2006 je Goodyear Dunlop Sava Tires organizacijsko gledano del organizacije Goodyear Dunlop Srednja in jugovzhodna Evropa, ki združuje 15 držav (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora, Makedonija, Albanija, Kosovo, Ciper, Češka, Slovaška, Madžarska, Bolgarija, Romunija in Moldavija) z različnimi stopnjami zrelosti trgov in poslovanja. Proizvodnja pnevmatik poteka v Kranju, kjer je tudi sedež organizacije.

Skrb za okolje v družbi Goodyear Dunlop Sava Tires

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je zavezana k ohranjanju okolja, varstvu in zdravju sodelavcev, kupcev in skupnosti.

Kot družbeno odgovoren član lokalne skupnosti se zavedamo morebitnih nevarnosti, zato jih poskušamo obvladovati tako, da je naš vpliv na lokalno skupnost čim manjši. Skrb za okolje in zmanjševanje vplivov na okolje sta enakopravno vključena v poslovno strategijo podjetja in v celoten cikel izdelkov, od razvoja pnevmatik do njihove trajne in okolju prijazne odstranitve.

Več: